Dagens ord: Oppladning

skulke v1 (av *skule) være borte fra skole el. arbeid uten lovlig grunn s- skolens- en time

I dag sto jeg opp og hadde planer om å skulke skolen. Jeg lå i senga og ble sykere og sykere for hvert gjesp. Men så kom jeg på at det var lenge siden jeg hadde brukt shortsen min fra polen! Da ble jeg frisk igjen :D


se, så fin seng...

Noen ganger er det fint å bare skulke skolen. Du blir bare litt sykere enn du egentlig er, og så blir du i senga. Jeg tror det er sunt å skulke innimellom. Skulke er dessverre blitt et negativt ladet ord, og dette kan virke forstyrrende i denne teksten, da poenget er å forsvare, og hedre skulk. Derfor heter det ikke å skulke lenger, det heter oppladning..

Gode grunner til å lade opp:

1. Søvn er viktig. Visste du at tenåringer trenger mer søvn enn små barn? Hvis vi ikke sover nok, sovner vi i naturfagstimene og sikler på pultene og stirrer tomt ut i lufa. Vi får ikke gjort noe som helst, og spiser for mye godteri, selv om det bare er tirsdag. Dessuten er sjansene for tredje verdenskrig betraktelig større.

2. Tenk på all tiden som går bort på skolen! Friminutt, spisefri, snakking, snakking, mat, snakking... Det er ikke til å komme fra at vi er usedvanlig ueffektive når vi er med våre jevnaldrene. Hvis du derimot sitter alene hjemme, får du gjort kjempemye. Der er det ingen som forstyrrer deg i din desperate streben etter lærdom, og du kan arbeide iherdig. i ro og fred fra plagsomme ungdommer.

3. Fratanisering med andre menneskelige individer kan være skadelig for helsen. I disse tider der alle er syke han et enkelt nys fra en medelev låse deg inne i huset i månedsvis. Vil du virkelig risikere helsen når det (se punkt to) har så mange fordeler å være hjemme og arbeide?

4. For lite søvn svekker konsentrasjonen, som igjen går utover presentasjonene på skolen. Får mann tilstrekkelig med søvn vil man på den andre siden huske det man har lært betraktelig bedre, man blir motivert og man fungerer bedre sosialt ovenfor lærere og medelever.

5. Det er veldig fint å bare ligge i senga, når man tenker på at alle andre har samfunnsfagprøve akkurat nå.

Det var visst alle jeg kunne komme på i farten.

-Mari

NB!

Jeg har fått nytt speil! :D


Det er egentlig en ramme som mamma har satt speil i, og den er utrolig fin og gammel!

(bildene er skikkelig uskarpe, de er tatt med iPoden til broren min)

Én kommentar

Branmann Elvis

02.feb.2011 kl.10:31

Nå fikk jeg veldig lyst til å ta meg en dag "oppladning" :)

Skriv en ny kommentar

brillerogmentos

brillerogmentos

15, Stavanger

Fire jenter fra Stavanger på 15 år. Mari, Maren, Oda og Anna.

Kategorier

Arkiv

hits